donderdag 5 april 2012

Speciale tegel zorgt voor energie

U bent ook altijd in de weer met energieprijzen vergelijken om zo geld te besparen op energie? Dan is het wellicht een idee eens te kijken naar speciale tegels waarbij de voetganger energie opwekt. Het idee staat nog in de kinderschoenen maar wie weet komen ze binnenkort wel betaalbaar op de markt, dit zal een hoop energiekosten schelen!

Het bedrijf Pavegen ontwikkelt tegels die voetstappen van de belopers omzet in energie. Een erg goede uitvinding waarbij de energie opgeslagen wordt in batterijen, deze kan direct gebruikt worden voor. De tegels gaan liggen bij de Olympische spelen in 2012. De tegels zullen hierbij de energie van de voetstappen om gaan zetten in energie voor straatverlichting en verkeerssystemen. Ieder keer als er iemand op een tegel stapt wordt er kinetische energie omgezet in elektriciteit, in de drukkere gebieden kan dit tot 2.1 Watt per uur opleveren.

Naast het feit dat Pavegentegels gemaakt zijn van gerecycled materiaal zijn ze ook nog eens waterbestendig, ze zijn dus te gebruiken voor zowel binnenshuis als buitenshuis. Tijdens de Olympische spelen zullen ze geplaatst worden tussen het Olympisch stadion en het Westfield Startford City winkelcentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten