dinsdag 25 februari 2014

Energieneutraal huis zorgt voor een hogere hypotheek


De Europese Unie is van voornemens om in 2050 alle huizen in de EU energieneutraal te laten zijn. Veel ondernemers spelen hier al op in door het aanbieden van concepten die hier voor zorgen. Sinds januari kun je meer lenen voor een energieneutraal huis, dan voor een normaal huis. Dit zorgt voor net dat beetje extra stimulans wordt gehoopt.

Nieuwbouw

Voor een meerprijs van 13.500 euro  zijn we in Nederland in staat om bij een nieuwbouwhuis een nul op de meter woning te bouwen. Deze huizen verbruiken dus evenveel energie, als ze opleveren. Dit kan via bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers. Dit geld echter alleen nog voor nieuwbouwhuizen. Wanneer je een huis wilt renoveren en dezelfde resultaten wilt halen zal je meer moeten investeren.

Renoveren

Het investeren van een gemiddelde rijtjeswoning of een twee-onder-een-kap woning kost nog altijd 30 tot 40 duizend euro. Veel aannemersbedrijven zoals ASR Bouw kunnen met bijvoorbeeld isolatie een huis al veel duurzamer maken. Het energieneutraal maken vergt echter meer kennis. Doordat er op het moment fikse subsidies zijn voor bijvoorbeeld zonnepanelen zijn de kosten nu echter beheersbaar voor veel huishoudens. Op termijn levert het dan nog wat op ook voor de gemiddelde Nederlander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten