maandag 29 april 2013

Mieren bestrijden


Bij het verbouwen van uw huis, kunt wel eens tegen ongedierte aanlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muizen, wespen en mieren. Mieren kunnen een ware plaag vormen en kunnen erg storend zijn als ze continu uw huis binnen dringen.

Wanneer het zonnetje weer begint te schijnen en de temperaturen ook weer omhoog gaan, begint de natuur te leven. In deze periode beginnen ook mieren weer volop te leven, waarbij ze beginnen met het maken van kolonies. Eén mier lijkt natuurlijk vrij onschuldig, maar vergis je niet, waar één mier is, zijn er al snel meerdere. Wanneer mieren een weg hebben gevonden naar eten, komen er al snel meer.

Mieren bestrijden 

Mieren bestrijden kan men op allerlei verschillende manieren, er zijn lokdozen, verschillende soorten sprays, spuitbussen en poeders die je kunt gebruiken om mieren te bestrijden. Wat je altijd goed in je achterhoofd moet houden, is dat je het vergif op strategische plekken neer legt, zoals de ingang van de kolonie of de looproutes van de mieren.

De mieren die we het meeste zien in Nederland zijn wegmieren, deze mieren zijn gemakkelijk zelf aan te makken. Maar wanneer je last hebt van andere soorten mieren zoals de exotische Faraomieren, is het verstandig om een professionele mierenbestrijder in te schakelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten