woensdag 25 november 2009

Tegelzetters over tegels

Ben je op zoek naar tegelzetters en/ of nieuwe tegels voor in of buiten huis, dan kun je vele kanten op, hierbij willen we je wat uitleggen over tegels. Tegels in of rondom het huis bieden comfort, hygiëne, schoonheid en zijn makkelijk te combineren in verschillende vertrekken of kamers van het huis. Naast de praktische functies zijn ook tegels trendgevoelig en het leggen van tegels geeft mensen de kans tot op de vierkante centimeter hun eigen persoonlijke smaak te laten terugkomen.
Zoals men vroeger tegels alleen aantrof in keukens of badkamers, zo is het nu verschoven naar veel bredere doeleinden. Vloeren en zelfs wanden in welke kamer ook worden betegeld.
In de ´tegelwereld´ zijn er verschillende soorten en groepen met bepaalde kenmerken. (mozaïeken, sierstrips en natuursteen vallen ook onder de noemer tegels)
Vloertegels
De vloertegel is erg praktisch, het plaatsen is makkelijk, ze vallen makkelijk te onderhouden en ook op verschillende ondergronden.
Wandtegels
Deze worden erg vaak gebruikt omdat ze zeer gemakkelijk in het onderhoud zijn, hygienisch zijn en ook vochtbestendig zijn.
Geglazuurde en ongeglazuurde tegels.
De keramische of geglazuurde tegels hebben een glazuurlaag die tegen vloeistoffen en chemicaliën beschermt. Ze zijn vaak in alle denkbare maten en kleuren te verkrijgen.
Ongeglazuurde tegels zijn er vaak in wat minder kleurvariaties te verkrijgen en vind je vaak in kleuren die wat natuurlijker aanvoelen. Het nadeel van deze tegels is dat ze wat gevoeliger voor vlekken zijn.
Voor de tegelzetters van tegenwoordig zijn tegels vaak te verkrijgen in vele vormen en maten ovale, ronde, vierkante en rechthoekige. De meest voorkomende vormen zijn de vierkante en rechthoekige tegels. Tegenwoordig zien we bijvoorbeeld in de badkamer tegels ook steeds groter worden, wat een mooie rustige minimalistische sfeer kan neerzetten. Tegels kun je al vanaf 0,5 cm vinden tot maten groter dan 60 cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten