woensdag 11 november 2009

De muur bekleden met vloertegels?

Het lijkt misschien raar, maar het bekleden van de muur met vloertegels wordt regelmatig toegepast wat een prachtig resultaat kan opleveren.
Wat erg belangrijk is met het zetten van vloertegels is dat tegelzetters onderaan beginnen en de eerste geplaatste rij tegels goed uit laten harden na het lijmen. Hierdoor zullen de rijen erboven daarna niet inzakken door het gewicht van de tegels.

Normaal gesproken zijn muurtegels dikker dan de reguliere fabriekstegels. Als een wand gedeeltelijk word betegeld, en de bekleding niet tot aan het plafond reikt, kan men vaak een dikke rand zien. In landen zoals Portugal en Marokko is dit heel normaal, maar in Nederland wordt er toch liever voor een dunne tegel gekozen. Als men besluit tot aan het plafond te betegelen is valt de dikte van de tegel natuurlijk niet op. U moet hierbij wel opletten hoe raamkozijnen en deursponningen hierbij uitkomen. Voor vragen en tips kunt u bij professionele tegelzetters terecht.
Vloertegels aan de muur kunnen een schitterend resultaat hebben en een enorme opkikker geven aan een vertrek en/ of uw woning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten