woensdag 11 november 2009

Tegelzetters

Tegelzetters leggen vloertegels en tevens wandtegels in keukens, woonkamers en badkamers. Tegelzetters doen dit door de tegels te lijmen met speciale tegellijm of door de tegels in de mortelspecie te drukken.
Het doel van het plaatsen van tegels op vloeren en wanden is vaak om deze te beschermen, verfraaien en bekleden. Naast vloeren en wanden, bekleden tegelzetters ook trappen, dorpels, vensterbanken en terrassen met tegels. Normaal gesproken beginnen tegelzetters na de uitvoering van alle stukadoorswerken en ruwbouwwerken, de plaatsing van buizen voor de verwarming en de sanitaire uitrusting, het buitenschrijnwerk, plaatsing van domotica en de elektriciteitsinstallatie. Het komt regelmatig voor dat tegelzetters ook eerst dekvloer moeten leggen en de muren moeten cementeren. Zodat het bekleden met tegels op een voorbewerkt oppervlak geplaatst kunnen worden. Meestal word de vloer als laatste na de muren betegelt. Tegelzetters werken regelmatig in loondienst van een bouwbedrijf, daarnaast werken ook veel tegelzetters zelfstandig.
Voordat een tegelzetter aan de gang kan, is het voor u en de tegelzetters erg belangrijk dat uw precieze wensen worden besproken. Probeer u daarom van te voren goed voor te bereiden door te bekijken wat voor tegels u graag zou willen en wat u precies met welk materiaal betegeld wilt worden. Professionele tegelzetters kunnen zo vervolgens ingaan op u wensen en deze zo goed mogelijk waar te maken, maar kunnen ook met hun expertise u vertellen welke keuzes wel en niet verstandig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten